ماشینی است که در صنایع تولیدات شیمیایی، غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند

اسپکتروفتومتریا همان طیف سنجی در واقع برهم کنش نور با ماده را مورد بررسی قرار می دهد. دستگاههای اسپکتروفتومتر ماوراء بنفش / مرئی به عنوان پر مصرف ترین دستگاههای اسپکتروفتومتر در آزمایشگاه بوده که در آن با توجه به میزان عبور و جذب ، غلظت مواد در یک نمونه تعیین می گردد.
برای اندازه ‏گیری لومینسانس ماده، پرتو نور تحریک کننده بر نمونه می‏تابد و نمونه آنرا جذب کرده و سپس خود در طول موج بلندتری تابش می‏کند.
باز پخت نانو ساختاهای تولیدی استفاده می گردد
از دستگاه لایه‌نشانی پاششی (Spray Coating) یا اسپری پایرولیزیز (Spray pyrolysis) برای تهیه لایه‌های نازک از محلول‌های شیمیایی در مقیاس نانو استفاده می‌شود.
روش PVD) Physical Vapor Deposition) روش متعارفی برای رسوب مواد مختلف از فاز بخار است که به صورت فیزیکی بر سطح زیرلایه های متنوع می تواند لایه های نازک یا پوشش ها را تولید نماید.
میکروسکوپ‌های پروبی روبشی (Scanning Probe Microscope (SPM برای دست‌یابی به قدرت تفکیک‌های مناسب‌تر در حد آنگستروم ابداع شدند.
برای خشک کردن فیلم های نازک تهیه شده به روش سل- ژل و یا ... مورد استفاده قرار می گیرد