معرفی آزمایشگاه مرکزی مطلب ویژه

این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)
معرفی آزمایشگاه مرکزی

با توجه به گسترش مراکز آموزش عالی در کشور و با عنایت به اینکه بخش زیادی از اعتبارات مراکز آموزش عالی برای خرید و تأمین تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی تخصیص می یابد، ساماندهی تجهیزات مذکور امری ضروری به نظر میرسد. بر اساس بررسی های به عمل آمده مشخص شده است این تجهیزات در قالب آزمایشگاه های کوچک و پراکنده در قسمت های مختلف آموزش عالی جانمایی شده و تعداد قابل توجهی از آنها بصورت موازی و تکراری توسط مؤسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی خریداری شده است. بدین ترتیب با وجود هزینه های زیادی که صرف آن شده، بهره برداری کافی از آنها صورت نپذیرفته است. از طرف دیگر برخی از این تجهیزات به دلیل نگهداری نامناسب و عدم استفاده صحیح، غیر قابل استفاده و مستهلک شده است از این رو برای ساماندهی وضعیت موجود تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی از نظر نرم افزاری، سخت افزاری و نیروی انسانی براساس سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در خصوص بهره مندی بهینه از تجهیزات موجود و همچنین با توجه به نیاز روز افزون دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در جهت افزایش بهره وری و ارتقای توان پژوهشی اساتید و محققین در سطح ملی، راه اندازی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره)  از خرداد ١٣٩٥ شروع شد. این واحد زیر مجموعه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) میباشد و برای ارائه خدمات آزمایشگاهی طبق آئین نامه های تصویب شده در شورای آزمایشگاه مرکزی عمل می نماید. تعرفه های خدمات ارائه شده نیز در این شورا به تصویب رسیده است و به پیوست در اختیار کاربران آزمایشگاه قرار خواهد گرفت.

ترکیب شورای آزمایشگاه مرکزی عبارت اند از:
١.  رئیس دانشگاه (رئیس شورا).
٢. معاون آموزشی و پژوهشی (نائب رئیس شورا).
٣.  مدیر پژوهشی و فناوری.
٤.  معاون اداری، مالی.
٥.  رئیس آزمایشگاه مرکزی (دبیر شورا).
هم اکنون آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) با دارا بودن دستگاه های پیشرفته و دقیق، نظیر انواع دستگاه های آنالیز طیف سنجی، آنالیز عنصری، آنالیز حرارتی و کروماتوگرافی، آماده ارائه خدمات پژوهشی به صورت اقماری می باشد. این خدمات شامل اندازه‎گیری، تجزیه و تحلیل نتایج داده های تجربی به دست آمده، مشاوره در ارتباط با آنالیز نمونه ها و انجام آنالیز طرح های تحقیقاتی و تأمین برخی امکانات و تجهیزات مکمل برای پژوهشگران و محققین دانشگاه ها و صنایع سراسر کشور می باشد.

اهداف آزمایشگاه مرکزی:
١. نهادینه کردن فرهنگ اشتراک گذاری منابع و توانمندی¬های علمی وآزمایشگاهی (سخت افزاری و نرم افزاری).
٢. امکان برنامه ریزی و مدیریت خدمات آزمایشگاه
٣. متمرکز شدن تجهیزات آزمایشگاهی جهت ارائه خدمات بهینه پژوهشی و فناوری توسط کارشناسان آموزش دیده و متخصص.
٤. زمینه¬سازی برای مدیریت نگهداری و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی.
٥. جلوگیری از خرید تجهیزات مشابه و فراهم آوردن امکان خرید دستگاه های ضروری.
٦.  ایجاد شبکه آزمایشگاهی در سطح دانشگاه با محوریت آزمایشگاه مرکزی.
٧. تسهیل در بهره¬برداری بهینه از آزمایشگاه¬ها وکارگاه¬های موجود در دانشگاه.
٨. تسهیل  خدمات رسانی در شبکه آزمایشگاه¬های علمی ایران.
٩. امکان مشارکت فعال در اجرای پروژه¬های تحقیقاتی استانی، ملی و بین المللی.
١٠. سهولت در برقراری نظام HSE .

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.